Na de zeer geslaagde Barak Bizar maanden (Pasen – 11 juli ) in het voorjaar, is het dit najaar tijd om de voormalige gebouwen van technische dienst en brandweer aan het Binnenpad in Kasterlee af te breken. Zij moeten plaats maken voor de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum met podiumzaal, ondergrondse parking, cafetaria en vergaderzalen. Een zeer aanzienlijke investering.

De Vlaamse gemeenten kennen financieel barre tijden. Ook Kasterlee ontsnapt niet aan deze vaststelling. Daarom is het voor het gemeentebestuur zeer belangrijk dat de gunning van de afbraakwerken aan Aannemingen guy Nooyens bvba is kunnen gebeuren voor een bedrag dat ver onder de raming ligt.

Het ramingsbedrag voor de afbraakwerken bedroeg 171.263,40 € BTW inclusief en de gunning is gebeurd voor 20.707,94 EUR incl. 21% btw. “Bij zo een groot project verwacht je je meestal aan oplopende kosten. Maar de eerste fase van de werken zijn vanuit financieel oogpunt voor Kasterlee alvast een geweldige opsteker”, zegt burgemeester Ward Kennes.

Op maandag 13 oktober zullen de werken op het terrein aangevat worden voor de ontmanteling van de aansluitingen van zowel gas als elektriciteit. In de loop van de volgende weken verschijnen dan de kranen en buldozers om de gebouwen af te breken. “Wie de site nog een laatste keer wil opslaan in zijn geheugen” moet zich dus haasten, besluit Ward Kennes.  Foto archief Nnieuws.